Woningtips

Ruim de woning zo veel mogelijk op. Gooi weg wat weg kan. Berg overbodige accessoires en spullen uit open kasten tijdelijk op, bijvoorbeeld in de berging of achter de knieschotten. Een rustige, opgeruimde woning komt op kijkers prettig over.
 

Wij regelen in overeenstemming met u een afspraak met de woningfotograaf. Voor het fotograferen van de woning is het goed nog een aantal extra spullen uit het zicht te halen;

  • Parkeer de auto voor de eigen woning, zodat u deze kunt weghalen wanneer de fotograaf een foto van de voorkant maakt.
  • Toilet, provisiekelder, overloop, bergzolder, garage en schuur worden niet standaard gefotografeerd. Hier kunt u gerust tijdelijk wat spullen in kwijt.
  • Zorg ervoor dat de kapstok zo leeg mogelijk is, dit oogt rustiger op de foto’s.
  • Maak ruimte, veel meubels kunnen een kamer klein laten lijken
  • Haal persoonlijke/waardevolle spullen die u niet op internet wil hebben, voor de foto’s weg
  • Haal het keukenblad zo veel mogelijk leeg, kruiden potjes, flesjes etc. kunnen storend overkomen op de foto.
  • Zorg ervoor dat de bedden opgemaakt zijn, de vloeren leeg van spullen, ook onder het bed. De nachtkastjes kunnen leeg met uitzondering van verlichting.
  • De badkamer zo veel mogelijk leeg halen, tandenborstels, tubes, flesjes en handdoeken zoveel mogelijk uit het zicht. Ruim de wastafel op.
  • Plaats bij mooi weer kussens op de tuinmeubels, verwijder het onkruid en spinrag.
  • Bepaalde zaken kunnen samen met de fotograaf worden verschoven, denk aan de babybox, een meubel die voor de foto in de weg staat, prullenbak, kattenbak of vuilcontainers.
 

Zit er nog ergens een lelijke plek op de muur, haal dan even de roller eroverheen. Mist er nog ergens een stukje plint, plak het even. Het zijn vaak kleine dingetjes, maar kopers vallen erover. Hierdoor zien ze werk. De meeste mensen komen het liefst in een huis wonen met een warme sfeer, waar weinig aan gedaan hoeft te worden.

 

Licht in de woning is belangrijk, haal de vensterbanken leeg en trek de gordijnen zo veel mogelijk open. Is er een donker hoekje, doe van tevoren even een lampje aan. Natuurlijk helpen wij u hierbij en zullen wij alvorens de bezichtiging nog even een rondje lopen of we ergens een gordijn open kunnen doen.

 

In neutrale kleuren kunnen de meeste mensen zich vinden. Denk er even over na de druk gekleurde muur opnieuw te schilderen. Gewoon wit is prima.

 

Een schoongemaakt huis ruikt niet alleen heerlijk fris, maar kijkers zien direct dat er keurig met uw woning wordt omgegaan. Let nog even goed op de kitrandjes in de badkamer, de ventilatieroosters en haal de bladeren uit de dakgoot.

 

Funda biedt opties voor toevoegingen aan het presentatiepakket. Hoe meer er wordt toegevoegd, denk aan; digitale brochure, plattegronden etc. hoe hoger de woning uitkomt in de “ranking” en des te eerder de woning tevoorschijn komt bij potentiële kopers. Kijk eens op Funda welke woningen meer abonnementen hebben toegevoegd en wat dit doet met hun plaats in de zoeklijst. Toevoegingen die gedaan kunnen worden zijn o.a. een video of 360 graden foto’s. Met ons uitgebreide opstartpakket heeft u een alles-in-1-pakket pakket voor de beste ranking op Funda. Klik hier voor meer informatie.

 

Wij zullen u natuurlijk ook ons advies geven! Het is niet altijd nodig om iets te schilderen of om iets te vervangen, maar misschien ook wel. Wij lopen samen met u door uw woning heen en zullen u tips geven, waar nodig, om de verkoop te bevorderen.